Ban tours je službena putnička agencija:
         

  Egipat Sharm el Sheikh


  EGIPAT

  Zašto odabrati Egipat za odmor?
  Zbog toplog mora i ugodne klime tijekom cijele godine kao i zbog prekrasnog podvodnog svijeta s više od 250 koraljnih grebena! Osim u ronjenju, u Egiptu možete uživati na plaži, ali i u bogatom noćnom životu. Putujete li sa svojom obitelji, razveseliti će vas činjenica da ćete u Egiptu pronaći brojne raskošne i udobne hotele s manjim aqua parkovima, toboganim i dječjom animacijom. Prepustite se njihovom sporijem načinu života jer već godinama vjeruju da se samo „bez žurbe može daleko stići“.

  SHARM EL SHEIKH IZ LJUBLJANE
  8 dana / 7 noći

  Polasci petkom iz LJUBLJANE od 03.06.2022.  GRAND HOTEL 5*
  Veličanstven koraljni greben, raj za ronjenje, bogat izbor à la carte  restorana

   
        

  7 noćenja AI od 4.290 kn / 569,38 EUR po osobi


  BARCELÓ TIRAN SHARM 5*
  Moderni, elegantni i prestižni resort na privatnoj plaži
    

   

        

  7 noćenja AI od 5.180 kn / 687.50 EUR po osobi

   


  COVID MJERE I UVJETI ULASKA U EGIPAT
  Kako bi osiguralo sigurnost svih putnika, egipatsko ministarstvo zdravstva zahtijeva od svih putnika da se prijave na službenoj web stranici dva dana prije početka putovanja. Ispunjavanjem ove registracije skratit ćete vrijeme čekanja po dolasku. I dalje možete ispuniti papirnatu zdravstvenu izjavu po dolasku: https://visitegypt.gov.eg 
  Novi pravilnik egipatske vlade predviđa da potpuno cijepljeni ne trebaju PCR test pri ulasku u Egipat. Uvjeti:
  - ulazak 14 dana ili više nakon drugog cijepljenja (s Johnson & Johnson nakon prvog i jedinog cijepljenja)
  - dokument o dokazu o cijepljenju mora imati QR kod za provjeru i mora biti u papirnatom obliku
  - Dokaz o cijepljenju ne smije sadržavati nikakve promjene ili prilagodbe

  Putnici koji nisu cijepljeni i dolaze u Egipat moraju predočiti negativnu potvrdu o rezultatu PCR testa za COVID-19, ne starijeg od 72 sata ili brzog testa ne starijeg od 24 sati.
  - Test na SARS-CoV-2 mora se provesti PCR-om ili brzom testu u odgovarajućoj i vjerodostojnoj organizaciji i izdati na engleskom jeziku.
  - Djeca do 11.99 godina starosti ne trebaju test.
  - Putnici koji dolaze u zračnu luku u Hurghadi mogu napraviti PCR test po dolasku u zračnu luku (cijena 30 USD).
  - Putnici mogu napustiti zračnu luku odmah nakon napravljenog PCR testa. Ako se testirate po dolasku u Hurghadu, recepcija hotela primit će vaše rezultate u roku od 24 sata. Hoteli će pružiti 14-dnevnu karantenu u odvojenim sobama za goste koji imaju pozitivan test na COVID-19. Prijevremeni prekid karantene moguć je ponovljenim PCR testom. Cijena ponovnog testiranja je 100 USD.
   

  Osobe  koje dolaze iz trećih zemalja, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku neovisno o državljanstvu, moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.

  CIJENE su u HRK, informativne su i vrijede za boravak u dvokrevetnoj sobi. Cijena i raspoloživost mogu se promijeniti te ovise o trenutku potvrde – važeće su cijene u rezervacijskim sustavima na dan upita. U cijene je uključen charter let do destinacije, povratni transfer u destinaciji (zračna luka – hotel), smještaj u rezerviranom hotelu s all inclusive uslugom. U cijenu nije uključena viza (doplata cca 30 eur na licu mjesta).

  Za ulazak u Egipat potrebna je putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

  Informacije o vizama:
  - U zračnoj luci u Egiptu, putnici imaju pravo na »Sinai only vizu«
  - Viza »Sinai only« je besplatna (vrijedi do 2 tjedna )
  - Viza vrijedi samo za Sharm el Sheikh
   
  Ako bi putnici željeli ići na koji od izleta (Kairo, Luxor, ronjenje Ras Mohamed, Sv. Katarina,… ) trebaju kupiti Vizu u zračnoj luci Sharm el Sheikh 28€/ osobi.
   
  Gore navedeno vrijedi za nositelje putovnica zemalja EU.

   
  IZLETI IZ SHARM EL SHEIKHA ( plaćanje na licu mjesta):

  RAS MOHAMED
  Pri ronjenju će Vas oduševiti bogat podvodni svijet Ras Mohamed.Cijena obuhvaća 3 zaustavljanja za ronjenje,ulaznica,oprema,ručak i bezalkoholno piće. Cijena: pribl. 46 €
  OTOK TIRAN
  Doživite živahan dan na Crvenom moru s tri zaustavljanja za ronjenje.Cijena obuhvaća;ručak,opremu i bezalkoholno piće. Cijena : pribl. 40 €

  Korisne informacije:
  Službeno ime: Arapska Republika Egipat
  Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika, na Mediteranskom moru
  Površina: 1.001.450 km2
  Broj stanovnika: oko 81.000.000
  Glavni grad: Kairo
  Jezik: arapski je službeni jezik; u turističkim središtima govori se i engleski
  Religija: muslimani 94%, katolici 6%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: egipatska funta (EGP)
  Kupovina: ukrasi od srebra i zlata, predmeti od alabastera, različiti predmeti od drva, papirus, tepisi, začini, mirisi, kopije arheoloških nalaza. Cjenkanje obavezno.
  Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, toplija odjeća za večer. Sunčane naočale i kreme su neophodne. Za posjet džamiji nužna je primjerena odjeća koja potpuno pokriva tijelo.
  Hrana i piće: u hotelima prevladava međunarodna kuhinja. Od egipatske hrane ističu se riblja jela – samak, jela od ovčetine – kofte, riža u lišću vinove loze – mahshi, pečeni golub – hamama, tamija – šnicle, baba ganug – plavi patlidžan i fanuh (salata), ferah – piletina s roštilja. Konzumirajte isključivo svježe i dobro termički obrađenu hranu te originalno zapakiranu vodu i napitke. Alkohol je moguće konzumirati u restoranima i barovima. Popularna pića su čaj od mente i hibiskusa te kava. Lokalno pivo: Stella, Sakkhara.
  Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna
  Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile partneri i Tele2 partneri
  Pozivni broj zemlje: +20
  Klima: suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru sredozemna. Ondje zimi padne nešto kiše (150-200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu) i pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja čest je hamsin, vruć vjetar iz Libijske pustinje.

   

  VAŽNE NAPOMENE:
  - Za ulaz u Egipat hrvatski državljani moraju imati putovnicu važeću još najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. U putovnici je potrebno imati jednu praznu stranicu za vizu – vizu dobivate prilikom ulaska u državu.

  - Doplata za vizu: 28 eur (s troškovima posredovanja) u zračnoj luci u Egiptu, za Sharm el Sheikh nije potrebna doplata (ukoliko ne napuštate područje poluotoka Sinaja) - »Sinai only« viza vrijedi za boravak od najviše 14 dana.

  - U Egipat je strogo zabranjen unos naprava za promatranje i nadzor (npr. dron, teleskop, dalekozor itd.) te bežičnih komunikacijskih naprava (walkie talkie), odnosno, dozvoljeno je uz dopuštenje za to nadležnih organa (Ministarstvo za obranu Egipta)


   

  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr
  Copyright © 2012 Ban tours

  BAN TOURS, Trg bana Josipa Jelačića 5, Zagreb, Telefon: 01 48 81 800, Fax: 01 48 14 677,

  e-mail: bantours@bantours.hr

  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati


  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica
  e-mail: yachting@bantours.hr 
   
  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...