Ban tours je službena putnička agencija:
         

  Egipat Sharm el Sheikh


  EGIPAT

  Zašto odabrati Egipat za odmor?
  Zbog toplog mora i ugodne klime tijekom cijele godine kao i zbog prekrasnog podvodnog svijeta s više od 250 koraljnih grebena! Osim u ronjenju, u Egiptu možete uživati na plaži, ali i u bogatom noćnom životu. Putujete li sa svojom obitelji, razveseliti će vas činjenica da ćete u Egiptu pronaći brojne raskošne i udobne hotele s manjim aqua parkovima, toboganim i dječjom animacijom. Prepustite se njihovom sporijem načinu života jer već godinama vjeruju da se samo „bez žurbe može daleko stići“.

  SHARM EL SHEIKH IZ LJUBLJANE
  8 dana / 7 noći

  Polasci iz Ljubljane svake srijede od 28.04.2021

  Sharm Resort 4*
  Obiteljski hotel, vodeni tobogan, korištenje usluga u hotelu Sharm Plaza, All Inclusive

  Hotel Sharm Resort 4* smješten je uz koraljni greben Far Garden te je odlično mjesto za ronjenje i otkrivanje predivnog podvodnog svijeta. Plaža i koraljni greben udaljeni su plibližno 300 metara i u zajedničkoj su uporabi sa setrinskim hotelom Sharm Plaza 4*.

      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.090,00 kn


  Siva Sharm 4*+
  Izravno uz more s očaravajućim koraljnim grebenom, predivan položaj na platformi nad morem, All Inclusive
  Najnoviji hotel iz hotelskog lanca Red Sea Hotels, Siva Sharm Resort & Spa je izgradio izvrsnu reputaciju za prijateljsku, profesionalnu uslugu, odličnu blagovaonicu i stilski ambijent. Hotel nudi fantastičan pogled na tiranski tjesnac, prekrasan bazen s komfornom opremom.
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.580,00 kn  Sharm Plaza 4*+
  Položaj iz snova s izravnim pristupom koraljnom grebenu Far Gardenu, uz plažu, sestrinski hotel Sharm Resorta
  Ovaj se objekt nalazi na 1 minutu hoda od plaže. Smješten u zaljevu Nabq.  Sharm Grand Plaza Resort ima besplatnu privatnu plažu, 4 vanjska bazena, 1 mali bazen za djecu i igraonicu gdje gosti mogu uživati u biljaru, pikadu i stolnom tenisu.
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.290,00 kn


  Ghazala Gardens 4*
  Hotel u nubijskom stilu u prelijepom zaljevu Naama, omiljen kod stalnih gostiju, dobro polazište za šoping i zabavu
  Samo pet minuta hoda od središta zaljeva Naama i pet minuta do plaže koju dijeli s The Ghazala Beach Hotel. Vrtovi s egzotičnim biljkama i bazenom u laguni pruža Vam prekrasan tropski osjećaj.
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.490,00 kn


  The Grand Hotel Sharm El Sheikh 5*
  Veličanstveni koraljni greben, raj za ronjenje, bogat izbor a la carte restorana
  Luksuzni hotel s pet zvjezdica nalazi se na blagoj uzvisini u predjelu za odmor Ras Um Sid. S lijepe i uređene privatne plaže otvara se predivan pogled na more. Zbog koraljnog grebena, koji seže sve do plaže, pristup do mora primjeren je samo za spretne plivače (preporučujemo obuću za u vodu). Hotel zbog stubišta i terasa nije primjeren za osobe na invalidskim kolicima ili za dječja kolica.
   
      

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi već od 3.650,00 kn

   

   

  Od 1. rujna 2020 svi putnici koji dolaze u Egipat moraju predočiti negativni PCR test za COVID-19,ne stariji od 72 sata.


  Osobe  koje dolaze iz trećih zemalja, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku neovisno o državljanstvu, moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.
  Cijene uključuju: odabrani smještaj na bazi all inclusive, zračni prijevoz, zračne i sigurnosne pristojbe,predstavnika na destinaciji, transfer od/do zračne luke, troškove organizacije i prodaje. Obavezno plaćanje boravišne pristojbe na licu mjesta.
   
  Informacije o vizama:
  - U zračnoj luci u Egiptu, putnici imaju pravo na »Sinai only vizu«
  - Viza »Sinai only« je besplatna ( vrijedi do 2 tjedna )
  - Viza vrijedi samo za Sharm el Sheikh
   
  Ako bi putnici željeli ići na koji od izleta ( Kairo, Luxor, ronjenje Ras Mohamed, Sv. Katarina,… ) trebaju kupiti Vizu u zračnoj luci Sharm el Sheikh 28€/ osobi.
   
  Gore navedeno vrijedi za nositelje putovnica zemalja EU.

   

  IZLETI IZ SHARM EL SHEIKHA ( plaćanje na licu mjesta):

  RAS MOHAMED
  Pri ronjenju će Vas oduševiti bogat podvodni svijet Ras Mohamed.Cijena obuhvaća 3 zaustavljanja za ronjenje,ulaznica,oprema,ručak i bezalkoholno piće. Cijena: pribl. 46 €
  OTOK TIRAN
  Doživite živahan dan na Crvenom moru s tri zaustavljanja za ronjenje.Cijena obuhvaća;ručak,opremu i bezalkoholno piće. Cijena : pribl. 40 €


  Korisne informacije:
  Službeno ime: Arapska Republika Egipat
  Geografski položaj: sjeveroistočna Afrika, na Mediteranskom moru
  Površina: 1.001.450 km2
  Broj stanovnika: oko 81.000.000
  Glavni grad: Kairo
  Jezik: arapski je službeni jezik; u turističkim središtima govori se i engleski
  Religija: muslimani 94%, katolici 6%
  Vremenska razlika: +1 sat
  Novčana jedinica: egipatska funta (EGP)
  Kupovina: ukrasi od srebra i zlata, predmeti od alabastera, različiti predmeti od drva, papirus, tepisi, začini, mirisi, kopije arheoloških nalaza. Cjenkanje obavezno.
  Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, toplija odjeća za večer. Sunčane naočale i kreme su neophodne. Za posjet džamiji nužna je primjerena odjeća koja potpuno pokriva tijelo.
  Hrana i piće: u hotelima prevladava međunarodna kuhinja. Od egipatske hrane ističu se riblja jela – samak, jela od ovčetine – kofte, riža u lišću vinove loze – mahshi, pečeni golub – hamama, tamija – šnicle, baba ganug – plavi patlidžan i fanuh (salata), ferah – piletina s roštilja. Konzumirajte isključivo svježe i dobro termički obrađenu hranu te originalno zapakiranu vodu i napitke. Alkohol je moguće konzumirati u restoranima i barovima. Popularna pića su čaj od mente i hibiskusa te kava. Lokalno pivo: Stella, Sakkhara.
  Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
  Cijepljenje: nije potrebno
  Viza: potrebna
  Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile partneri i Tele2 partneri
  Pozivni broj zemlje: +20
  Klima: suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru sredozemna. Ondje zimi padne nešto kiše (150-200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu) i pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja čest je hamsin, vruć vjetar iz Libijske pustinje.

   

  VAŽNE NAPOMENE:
  - Za ulaz u Egipat hrvatski državljani moraju imati putovnicu važeću još najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. U putovnici je potrebno imati jednu praznu stranicu za vizu – vizu dobivate prilikom ulaska u državu.

  - Doplata za vizu: 28 eur (s troškovima posredovanja) u zračnoj luci u Egiptu, za Sharm el Sheikh nije potrebna doplata (ukoliko ne napuštate područje poluotoka Sinaja) - »Sinai only« viza vrijedi za boravak od najviše 14 dana.

  - U Egipat je strogo zabranjen unos naprava za promatranje i nadzor (npr. dron, teleskop, dalekozor itd.) te bežičnih komunikacijskih naprava (walkie talkie), odnosno, dozvoljeno je uz dopuštenje za to nadležnih organa (Ministarstvo za obranu Egipta)


  Poslovnica Zrinjevac: Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, 10000 Zagreb - Prijave i rezervacije: 01 48 81 800, poslovnica@bantours.hr
  Copyright © 2012 Ban tours
  BAN TOURS, Kaptol 11, Zagreb, Telefon: 01 48 14 808, Fax: 01 48 14 677, e-mail: bantours@bantours.hr

  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati • subota od 9 do 13 sati


  Poslovnica ZRINJEVAC, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1, Telefon 01 48 81 800, Fax: 01 60 57 480, e-mail: poslovnica@bantours.hr

  Radno vrijeme: ponedjeljak - petak od 8 do 16 sati


  YACHTING BAN TOURS
  Nautička baza ROGOZNICA, Marina Frapa, Uvala Soline 1, 22203 Rogoznica
  e-mail: yachting@bantours.hr 
   
  bantours.hr koristi kolačiće (cookie) više...